Onyx BOOX Universe 9.7" M96

Onyx BOOX Universe 9.7" M96

309,95 €

Onyx BOOX Universe 9.7 je elektronski bralnik z izjemno velikim E-Ink Perl zaslonom 9,7" (24,6 cm) ter zelo tankim ohišjem. Njegova posebnost je upravljanje s tipalom (ang. stylus) in možnost uporabe naprednih funkcije pri branju strokovnega gradiva s skicami in grafi. Poleg skoraj vseh formatov eKnjig, je na voljo podporora za dokumente Microsoft Office. Nameščen je operacijski sistem Android 4.0 z Google Play in polna razlilčica govorca besedil IVONA. Poleg standardnih karakteristik na voljo tudi vmesnik Bluetooth 4.0.


IZDELEK NI VEČ DOBALJIV

  • Razpoložljivost Ni na zalogi
  • Rok dobave 2 - 3 dni
Podroben opis

IZDELEK NI VEČ DOBALJIV

Na voljo njegov dvojček ICARUS eXcel 9.7 (s povsem istimi karakteristikami)


Zaslon v velikosti "prave" knjige

Elektronski bralnik Onyx BOOX M96 Universe ima izjemno velik zaslon na dotik velikosti 9,7 palcev (23,6 cm) E Ink® Pearl, ki dosega ločljivost 1200x825 točkovnih pik in 16 odtenkov sivine. Slika na zaslonu je zelo lepa in ostra, kontrasti besedila so prijazni za oči. Tako kot pri vseh E-ink bralnikih tudi pri Onyx Universe svetloba sonca in luči ne pušča tako močnega odseva kakor pri tabličnih računalnikih.

Zaradi velikosti zaslona je brskanje po spletu, branje knjig, znanstvenih in strokovnih dokumentov PDF kot tudi revij, še udobnejše in veliko interaktivnejše, kakor pri elektronskih bralnikih z manjšim zaslonom. Ker je ohišje Onyx BOOX M96 Universe zelo tanko (12.3 mm), zaslon pa je velik kot papir formata A4, boste hitro dobili občutek, da v rokah dejansko držite "pravo" knjigo ali zvezek.

InteraktivnostOnyx Boox Universe M96

Veliki posebnosti bralnika Onyx BOOX Universe sta zaslon velikosti 9,7 palcev (24,6) cm in upravljanje s pisalom (ang. stylus), kar je še posebej uporabno pri učenju in poslovni uporabi. Poleg branja elektronskih knjig, elektronski bralnik omogoča naprednejše branje strokovnih gradiv formata A4 z veliko skicami in grafi. Poleg osnovnih funkcij za branje so na voljo tudi:

 - Označevanje besed v knjigah
 - Dodajanje zapiskov neposredno v knjigah (z virtualno tipkovnico v EPUB in ročnimi zapiski v PDF)
 - Vgrajeni slovarji (StarDict)
 - Označevanje in skiciranje s tipalom v elektronskih knjigah (omogočen izvoz)
 - Pisanje beležk
 - Priljubljene
 - Poslušanje glasbe (tudi v ozadju med branjem)
 - Vrtenje zaslona
 - Izbira med 10 vrstami pisave in različnimi velikosti (na voljo tudi namestitev drugih pisav)
 - Iskanje besed v knjigah
 - Avtomatsko obračanje strani
 - Funkcija "Pojdi na"
 - Govorec besedila IVONA


Brezžično omrežje Wi-Fi

Brezzicno omrezje Wi-FiElektronski bralnik Onyx BOOX Universe podpira vse vmesnike, ki so potrebni za povezljivost naprave. Na voljo so naslednji vmesniki: mini USB 2.0, Wi-Fi 102.11 b/g/n, vmesnik za spominsko kartico SD (do 32 GB) in tudi vmesnik za prenos podatkov Bluetooth 4.0 z nizko porabo energije, preko katerega lahko povežete brezžične zvočnike, brezžične slušalke ali tipkovnice.


Govorec besedil IVONA™

Nameščena je polna različica govorca besedil IvonaTako kot na vseh bralnikih znamke Onyx, je tudi na Onyx BOOX Universe nameščena polna različlica govorca besedil IVONA. Z govorcem besedil boste lahko v sproščenem vzdušju branje vaših eknjig prepustili bralniku samemu. Branje je moćno v različnih jezikih (trenutno angleščina, nemščina in poljščina). V kolikor s programom niste zadovoljni, lahko na elektronski bralnik namestite tudi druge aplikacije za glasovno branje kot je npr. Google Text-To-Speech itd.


Android 4.0.4 z Google Play

Na Onyx BOOX M96 je nameščena modificirana različica operacijskega sistema Android 4.0.4 z možnostjo brezžične nadgradnje. Na operacijskem sistemu je prednameščena platforma Google Play, kar vam omogoča uporabo elekronskega bralnika v neskončne namene (podobno kakor tablični računalnik ali telefon).Tako boste lahko namestili tisoče brezplačnih ali plačljivih aplikacij, iger, programov itd.


Na napravi so prednameščeni naslednji programi:

Spletni Brskalnik, Kalkulator, Kolendar, Ura, Upravljalec Prenesov, Epošta, Galerija, Google Play Store, Predvajalnik glasbe, Eknjigarna Onyx Boox, OReader, QuickDic, Isklanik, FBReader, OnyxReader, Onyx Neo Reader, Cool Reader.


Branje vseh formatov

Zaradi operacijskega sistema Android boste na vaš elektronski bralnik Onyx BOOX M96 Universe namestili številne brezplačne programe za branje eKnjig in si odpli vrata v vse formate eKnjig, ki so trenutno na trgu. Tako lahko npr. z aplikacijo Amazon Kindle berete knjige kupljene v Amazon Storu (format Kindle), kot recimo ePUB in PDF v Kobo Books. Potem so tu še na voljo številni odprtokodni programi kot so npr. Aldiko. MoonReader+, ComiXology, Google Play Books, Google Docs, itd.

Privzeto podprti formati (brez dodatnih aplikacij):

E-knjige: ePUB, PDF (s funkcijo reflow), MOBIPOCKET, CHM, TXT, HTML, RTF,
E-knjige z Adobe DRM: ePUB, PDF
Ostali dokumenti: Microsoft Office dokumeti: DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PDB
Fotografije: JPG, GIF, PNG, DJVU
Glasba: MP3, WAV

 Podpora za Adobe DRM


Posebnosti

- Izvoz označb in skic na osebni računalnik
- Zpravljanje s tipalom (ang. sytlus)
- Možna namestitev aplikacij iz Google Store-a
- Brezplačni programski paket za IVONA za govorca besedil (ang. text to speech)
- Podpora za dokumente Microsoft Office


Strojne karakteristike

V notranjosti elektronskega bralnika Universe teče 1.0GHz procesor Freescale i.MX 6 Cortex A9 z 512 MB RAM-a. Diskovne kapacitete je 4GB, ki je razširljiva s spominsko kartico SD. Kapaciteta baterije je za 20% daljša kakor pri Onyx bralnikih prejšnje generacije in drži tudi do 12000 obračanj strani.


Dimenzije

243x 179 x 12 mm
520 g


Vsebina škatle

- Elektronski bralnik Onyx BOOX M96 Universe 9,7" (BOOXM96U)
- Mini USD kabel
- Hitri vodič za uporabo
- Garancijski list (1 leti garancije)***POSEBNA PONUDBA***

Z nakupom Bralnika Onyx BOOX M96 Universe 9,7" (BOOXM96U) vam ob istočasnem nakupu ustreznega Usnjenega ovitka črne barve, na ceno ovitka ponudimo 15% popust.* Primer uporabe ovitka: 

Pri nakupu bralnika z originalno torbico, vam podarimo -15% Popust na torbico

*Popust se obračunava v času izvedbe nakupa v nakupovalni košarici avtomatsko. Popust se obračuna samo na ovitek!

 

Ostali tehnični podatki
Tehnični podatki
Splošno Proizvajalec Onyx BOOX
Znan tudi pod imenom
Barva ohišjaČrna
StatusNo
Karakteristike Procesor Freescale i.MX 6 Cortex A9 1.0GHz z 512 MB rama
Teža520 g
Demenzije243 x 179 x 12 mm
Zaslon Tehnologija izpisaE-ink PEARL
Velikost zaslona9,7"
Ločljivost zaslona1200 x 825 (150 dp)
Karakteristike barv16 odtenkov sivine
Ekran na dotikDa
Vgrajena lučNe
PovezljivostUSB 2.0Da
BluetoothDa
Brezžična povezava (WiFi)Da
Pomnilnik Vgrajen spomin4GB
Razširitveni pomnilnikDo 32GB (SD)
Funkcije Poslušanje glasbeDa (3.5 mm stereo)
Govorec besedilaDa (polna različica IVONA)
Fizični gumbiDa (5 smerni navigacijski gumbi, Gumb MENI, Nazaj, Naslednji/Prejšnji, Nastavitev Glasnosti, Vklop/Izklop, Reset gumb)
Možnost namestitve zunanjih aplikacijDa
Podprti formati datotekE-knjige: ePUB, PDF, TXT, HTML, RTF, MOBIPOCKET, CHM E-knjige z Adobe DRM: ePUB, PDF Ostali dokumenti: Microsoft Office dokumeti: DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PDB Fotografije: JPG, GIF, PNG, DJVU Glasba: MP3, WAV
OstaloBaterija1,600 mAh Litij-ionska
GarancijaSlovenija (12 mesecev), mednarodna (24 mesecev)
DobavljivostTakoj (2-3 dni)
Vprašanja o izdelku
Za ta izdelek ni vprašanj.
Prednosti - slabosti

Ocene

Podajte vašo oceno

Trenutno ocenjujete: Onyx BOOX Universe 9.7" M96

Navodila za uporabo

Loading...